3/4 House

 

四分之三住宅

 

Location: Taicang, Suzhou, China

Function: lower level residence, upper level hostel

Time: 2018

 

地点:中国苏州太仓

功能:下层居住上层旅社

时间:2018


 

3/4 House

 

The condominium project is located in Taicang, Suzhou, and the architect hopes to explore the distance between users of different needs. In the end we define it at 2.4 meters, which is exactly the limit of the five-story vertical patio, and is the appropriate distance between the household and the household. We divided the tenant and the landlord in a vertical way. In the form of a collection of houses, they split into two parts, the user goes up a straight staircase and enters the top floor hotel. At the same time, the house is divided into the front 3/4 outward and the rear 1/4 inward, which form a deep and rich space effect.

 

 

四分之三住宅

 

 

该集合住宅项目位于苏州太仓,建筑师希望探讨的是不同需求用户之间的沟通的距离。最终我们将其定义在2.4米,这个尺度正好是五层楼竖向天井的极限尺度,又是户与户之间对望的合适距离。我们将租客与房东以竖向庭园的方式分了开来,在形式上一栋集合住宅就分裂成前后两部分,用户以一个直跑楼梯向上,进入顶层旅社,同时住宅又分为前部3/4外向,后部1/4内向的形式,形成了幽深而丰富的空间效果。